Aanmelden

Meld je aan voor de Winssense Kermiskoers

De zesde editie Winssense Kermiskoers bestaat uit twee koersen op de Kermiszondag, namelijk de Jozef Janssen Classic voor de recreanten en de Hijmans Classic voor de wat gevorderde renners, en op de Kermiszaterdag zal dit jaar voor het eerst de Dikke Banden Koers worden verreden. Deze is speciaal voor de jonge fietsers en fietssters van 6 t/m 12 jaar.

Jozef Janssen Classic / Recreatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor beginnende wielrenners, senioren, mountainbikers of deelnemers die puur voor de gezelligheid meedoen. De lengte van de koers is 24 kilometer, wat overeenkomt met 6 ronden. De start zal zijn in de Kermistent (de Arend) en de finish bij de kermis voor ontmoetingscentrum ‘de Paulus.

De eerste 5 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt. Bij het ingaan van de laatste ronde verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

Hijmans Classic / Prestatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor de wat meer ervaren wielrenners. De koers is met 48 km (12 ronden) beduidend langer, het tempo ligt hoger en het zal wat meer dringen zijn om de plekken vooraan in het peloton. De start zal zijn onder de kermistent (De Arend), en de finish bij het kermisplein (de Paulus).

De eerste 10 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt en deze naarmate de koers vordert steeds wat zal opvoeren. Bij het ingaan van de laatste 2 ronden verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

 

Dikke Banden Koers / 6 t/m 12 jaren oud

Speciaal voor de jeugdige fietsers en fietssters van zes t/m twaalf jaren oud is er vanaf dit jaar een heuse Dikke Banden Koers. Zoals de naam het al zegt, deze koers is voor de fietsjes met de dikke banden. Mountainbikes, stadsfietsjes, gewone tweewielers enz. enz. mogen aan de start verschijnen… behalve kleine wielrenners aangezien deze over dunne bandjes beschikken. De banden moeten dikker zijn dan 28 millimeter.

Deze Dikke Banden Koers zal worden verreden in de vroege avond op de Kermiszaterdag. Er zal worden gestreden in diverse leeftijdscategorie√ęn. Het parcours voert langs de Kermis en ‘dwars deur d’n Kermistent’. Een ronde beslaat zo’n 600 meter en het aantal te rijden ronden zal verschillen per categorie.