Aanmelden

Meld je aan voor de Winssense Kermiskoers

De vijfde editie Winssense Kermiskoers bestaat traditiegetrouw uit twee koersen, namelijk de Jozef Janssen Classic voor de recreanten en de Hijmans Classic voor de wat gevorderde renners.

Jozef Janssen Classic / Recreatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor beginnende wielrenners, senioren, mountainbikers of deelnemers die puur voor de gezelligheid meedoen. De lengte van de koers is 27.6 kilometer, wat overeenkomt met 6 ronden. De start zal zijn bij het kermisplein (de Paulus), en de finish in de kermistent (de Arend).

De eerste 5 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt. Bij het ingaan van de laatste ronde verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

Hijmans Classic / Prestatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor de wat meer ervaren wielrenners. De koers is met 46 km (12 ronden) beduidend langer, het tempo ligt hoger en het zal wat meer dringen zijn om de plekken vooraan in het peloton. De start zal zijn onder de kermistent (De Arend), en de finish bij het kermisplein (de Paulus).

De eerste 10 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt en deze naarmate de koers vordert steeds wat zal opvoeren. Bij het ingaan van de laatste 2 ronden verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.