Route

De Winssense Kermiskoers is een wielerevenement voor zowel mannen als vrouwen. Er zal de gehele middag gefietst worden in 2 verschillende koersen, door de kern van het dorp en over de Winssense dijk. De eerste ronden zullen in een zogenaamd geregisseerd tempo worden verreden. Dat wil zeggen, het tempo wordt bepaald door de koerswagen die voorop het peloton rijdt. Gedurende de laatste ronden verdwijnt de koerswagen uit beeld en kan er vrij worden ge(st)reden.

Dit jaar worden wederom twee koersen verreden. Hiermee hopen we als organisatie deelnemers van verschillende niveaus tegemoet te komen, en kunnen we meer deelnemers toelaten zonder daarbij enige concessies te hoeven doen op het gebied van veiligheid. De route is voor beide koersen gelijk.

Koers 1: Jozef Janssen Classic (recreatiekoers)

Start: 14.00 uur onder de kermistent bij De Arend
Finish: bij Ontmoetingscentrum De Paulus

Een koers die zich uitstekend leent voor beginnende wielrenners, senioren, mountainbikers of deelnemers die puur voor de gezelligheid meedoen. De lengte van de koers is 24 kilometer, wat overeenkomt met 6 ronden. De start zal zijn in de kermistent(de Arend) en de finish bij het kermisplein (de Paulus).

De eerste 5 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt. Bij het ingaan van de laatste ronde verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

Koers 2: Hijmans Classic (prestatiekoers)

Start: 15.30 uur onder de kermistent bij De Arend
Finish: bij Ontmoetingscentrum De Paulus

Een koers die zich uitstekend leent voor de wat meer ervaren wielrenners. De koers is met 48 km (12 ronden) beduidend langer, het tempo ligt hoger en het zal wat meer dringen zijn om de plekken vooraan in het peloton. De start zal zijn onder de kermistent (de Arend), en de finish bij het kermisplein (de Paulus).

De eerste 10 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt en deze naarmate de koers vordert steeds wat zal opvoeren. Bij het ingaan van de laatste 2 ronden verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

Inschrijfprocedure:

  • Inschrijven is mogelijk via de ‘Aanmelden’-knop op onze home pagina, vanaf 10 juni 10:00 tot zaterdag 23 juli 10:00.
  • De organisatie behoudt zich het recht de inschrijving eerder te sluiten wanneer een koers het maximum van 50 deelnemers heeft bereikt.
  • Deelnemers die zich aanmelden voor een koers die al vol zit kunnen ervoor kiezen om aan de andere koers mee te doen, of kunnen een mail sturen naar info@winssensekermiskoers.nl om op een wachtlijst te worden geplaatst. Deze wachtlijst gaat op volgorde van inschrijving. Indien ingeschreven deelnemers zich afmelden, of niet binnen de tijd aan hun betalingsverplichting voldoen, schuiven deelnemers van de wachtlijst een plaats op.

* de organisatie behoudt zich ten allen tijde het recht eventuele wijzigingen aan het parcours toe te passen!