Route

De Winssense Kermiskoers is een wielerevenement voor zowel mannen als vrouwen. Er zal de gehele middag gefietst worden in 2 verschillende koersen, door de kern van het dorp en de Winssense Uiterwaarden. De eerste ronden zullen in een zogenaamd geregisseerd tempo worden verreden. Dat wil zeggen, het tempo wordt bepaald door de koerswagen die voorop het peloton rijdt. Gedurende de laatste ronden verdwijnt de koerswagen uit beeld en zal er sprake zijn van een heuse wedstrijd!

Dit jaar zal er voor het eerst een tweede koers worden verreden. Hiermee hopen we als organisatie deelnemers van verschillende niveaus tegemoet te komen, en kunnen we meer deelnemers toelaten zonder daarbij enige concessies te hoeven doen op het gebied van veiligheid. De route is voor beide koersen gelijk, echter zal de start/finish enigszins afwijken.

 

Koers 1: Recreatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor beginnende wielrenners, senioren, mountainbikers of deelnemers die puur voor de gezelligheid meedoen. De lengte van de koers is 27.6 kilometer, wat overeenkomt met 6 ronden. De start zal zijn bij het kermisplein (de Paulus), en de finish in de kermistent (de Arend).

De eerste 5 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt. Bij het ingaan van de laatste ronde verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijdenvoor de overwinning.

 

Koers 2: Prestatiekoers

Een koers die zich uitstekend leent voor de wat meer ervaren wielrenners. De koers is met 46 km (10 ronden) beduidend langer, het tempo ligt hoger en het zal wat meer dringen zijn om de plekken vooraan in het peloton. De start zal zijn onder de kermistent (de Arend), en de finish bij het kermisplein (de Paulus).

De eerste 8 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt en deze naarmate de koers vordert steeds wat zal opvoeren. Bij het ingaan van de laatste 2 ronden verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

  • Opening van de inschrijving zal in april 2019 plaatsvinden, en de inschrijving zal geopend zijn tot en met 15 juli 2019.
  • De organisatie behoudt zich het recht de inschrijving eerder te sluiten wanneer een koers het maximum van 65 deelnemers heeft bereikt.
  • Deelnemers die zich aanmelden voor een koers die al vol zit kunnen ervoor kiezen om aan de andere koers mee te doen, of worden op een wachtlijst geplaatst. Deze wachtlijst gaat op volgorde van inschrijving. Indien ingeschreven deelnemers zich afmelden, of niet binnen de tijd aan hun betalingsverplichting voldoen, schuiven deelnemers van de wachtlijst een plaats op.
* de organisatie behoudt zich ten allen tijde het recht eventuele wijzigingen aan het parcours toe te passen!