Reglement

Algemeen

 1. De Winssense kermiskoers is géén wedstrijd, maar een toertocht. Dit betekent dat veiligheid en gezelligheid vóór competitie gaat.

 

 1. Instructies van de koersleiding, jury, andere leden van de organisatie, evenementenverkeersregelaars en EHBO-ers zijn ten allen tijden leidend en dienen dan ook altijd te worden opgevolgd.

 

 1. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

 

 1. In geval van noodweer en/of calamiteiten behoudt de organisatie ten alle tijden het recht de koers af te gelasten.

 

 

Inschrijving

 1. Vooraf inschrijven is verplicht via de Eventix pagina van de WKK en is mogelijk zolang de inschrijving is geopend. Iedere deelnemer die zich inschrijft verklaart het reglement te hebben gelezen en gaat hiermee akkoord. Kosten voor deelname zijn €10 + €1 administratiekosten.

 

 1. Elke deelnemer krijgt een startnummer, een kopje koffie/thee voor aanvang, consumptie na afloop en eeuwige roem als deelnemer van de Winssense Kermiskoers!

 

 1. Deelnemers kunnen uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de betreffende koers het startnummer ophalen.

 

 

Toelatingsvoorwaarden per koers

 1. Recreatiekoers

Doelgroep: deze koers is enkel bedoeld voor de recreatieve rijders.

Minimumleeftijd: Deelnemen is mogelijk wanneer aan één van de voorwaarden wordt voldaan:
Deelnemer heeft een leeftijd van minimaal 18 jaar ten tijde van de kermiskoers, of
Deelnemer heeft een leeftijd van 16 of 17 jaar ten tijde van de kermiskoers, en deelnemer heeft schriftelijke toestemming van ouder/verzorger (18+), of
Deelnemer heeft een leeftijd van 14 of 15 jaar ten tijde van de kermiskoers, en wordt vergezeld door een begeleider(18+) die tevens is ingeschreven als deelnemer van dezelfde koers.

Lengte en tempo: deelnemers kunnen rekenen op een koers van 6 ronden, waarbij de eerste ronde een verkenningsrondje is met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 km/u. Daarna wordt de gemiddelde snelheid door de koerswagen langzaam opgevoerd totdat bij het ingaan van de laatste ronde de snelheid wordt vrijgegeven voor de finale.

Toegangscriteria: fietsers op een ‘normale’ fiets, een versierde of ludieke fiets, mountainbike, dames of een racefiets. Racefietsen zijn toegestaan, maar indien je een geoefende fietser bent, raden wij je aan voor de langere afstand van de RHC in te schrijven. Deze koers is echt voor het plezier

 

 

 1. Prestatiekoers:

Doelgroep: meer prestatieve rijders, mannen of vrouwen of een racefiets of MTB. Deze tocht is voor rijders met een grotere motor die snelheden van 35-38 km/u in een peloton kunnen rijden.

Minimumleeftijd: Deelnemen is mogelijk wanneer aan één van de voorwaarden wordt voldaan:
Deelnemer heeft een leeftijd van minimaal 18 jaar ten tijde van de kermiskoers, of
Deelnemer heeft een leeftijd van 16 of 17 jaar ten tijde van de kermiskoers, en deelnemer heeft schriftelijke toestemming van ouder/verzorger (18+).

Lengte en tempo: De deelnemers kunnen rekenen op een koers van 12 ronden, waarbij de eerste ronde een verkenningsrondje is met een gemiddelde snelheid van ongeveer 28 km/u. Daarna wordt de gemiddelde snelheid door de koerswagen langzaam opgevoerd totdat bij het ingaan van de laatste twee ronden de snelheid wordt vrijgegeven voor de finale.

Toegangscriteria: Dames en heren op een racefiets of mountainbike. Deze koers is voor de geoefende rijders die regelmatig een tochtje rijden en ook gewend zijn om in een groep te rijden. Deze koers is echt voor het plezier, maar zeker aan het eind ook voor een sportieve uitdaging.

Tijdens de koers

 1. Een valhelm en een in goede staat verkerende fiets zijn verplicht

 

 1. Fietsen met elektrische ondersteuning zijn niet toegestaan

 

 1. Deelnemers die de koers ontsieren door onsportief rijgedrag zoals afstoppen, afduwen, hinderen enz. worden door de koersleiding uit de koers genomen

 

 1. De deelnemers dienen zich te houden aan het voorgeschreven parcours en dienen het volledige parcours af te leggen.

 

 1. De koers wordt individueel gereden.

 

 1. Zwartrijders zullen worden geweerd.

 

 1. De recreatiekoers bestaat uit 6 ronden, de prestatiekoers uit 12 ronden. Gedurende de eerste ronden (5 voor de recreatiekoers, 10 voor de prestatiekoers) dienen alle renners ca. 25 meter achter de voorrijwagen te rijden, waarbij de eerste ronden zullen worden gereden ter verkenning van het parcours. De laatste ronden (1 voor de recreatiekoers, 2 voor de prestatiekoers) worden voltooid zonder voorrijwagen en kan er vrij worden ge(st)reden.

Er wordt gereden volgens onderstaand indicatief schema van de geregisseerde snelheid

Ronde Recreatiekoers

(km/u)

Prestatiekoers

(km/u)

1 25 28
2 25-26 28-29
3 26-27 29-30
4 28-29 30-31
5 30-31 32-33
6 vrij 35-35
7 36-37
8 37-38
9 36-37
10 37-38
11 vrij
12 Vrij

 

 

 

 

 

Inschrijfprocedure

 

Inschrijving zal verlopen via ‘Eventix’, via een pagina aangemaakt door de organisatie van de WKK (zie pagina “Aanmelden”)

 

Na betaling is de inschrijving definitief. Inschrijving is mogelijk zolang de inschrijfperiode geopend is. De sluitingsdatum van deze periode zal worden gecommuniceerd bij het openen van de inschrijving. Hierna is het niet meer mogelijk om in te schrijven, ook niet op de dag zelf.

 

Bij aanmelding zijn deelnemers verplicht om akkoord te gaan met het reglement.