BREAKING NIJS: Wijziging parcours du Winssense Kermiskoers

Vorige week werden we toch even licht verrast toen bleek dat de weg door de Uiterwaarden werd voorzien van een nieuwe slijtlaag. Voor de mensen met wat minder kennis van de wegenbouw, de weg ligt nu helemaal vol met kleine steentjes die straks, wanneer het allemaal goed gehecht is aan het wegdek, het asfalt weer de nodige jaren zal beschermen tegen beschadigingen.

Hartstikke mooi natuurlijk maar dit soort wegdek is iets wat fietsers, en dan vooral de wielrenners met dunne bandjes, het liefste mijden als de pest. Door de losse ondergrond is de kans op uitglijden erg groot met de nodige schaafwonden of wellicht nog erger letsel tot gevolg. Om een lang verhaal kort te maken, de veiligheid van onze deelnemers komt in het geding. We gaan niet over de Uiterwaarden! Gebeurd tegenwoordig ook bij  de Tour de France dus voor zover, niks aparts…

We hebben gelukkig een prima alternatief achter de hand. Zowel de plezierfietsers van de Jozef Janssen Classic als de snot-veur-dun-ogen-fietsers van de Hijmans Classic fietsen nu over de Dijk. Met afstand de meest befietste weg van het Land van Maas en Waal. Het aangepaste parcours du Kermiskoers vind je op de afbeelding.

Al met al is de afstand nu wel wat korter en dat heeft voor de Hijmans Classic gevolgen wat betreft het aantal rondjes. Zouden er in eerste instantie tien worden verreden, nu worden er dat twaalf. Iets vaker ‘dwars deur d’n Kermistent’ dus. Het aantal rondjes voor de Jozef Janssen Classic blijft ongewijzigd, dit zullen er zes blijven.

Bij deze nog even d’n aanvangstijden:

14:00 uur         Start Jozef Janssen Classic bij ontmoetingscentrum ‘de Paulus’

15:00 uur         (ongeveer) De finish van de JJ Classic in de Kermistent

15:30 uur         Start Hijmans Classic in de Kermistent

17:00 uur         (ongeveer) De finish van de RH Classic bij ontmoetingscentrum ‘de Paulus’

About Author

wkk