Oudste wielerwedstrijd van NL komt zeven keer door Winssen!

Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. De eerste editie werd georganiseerd in 1909, komend jaar is de 68eeditie. Olympia’s Tour heeft dus een lange geschiedenis in de Nederlandse wielersport. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van de afgelopen drie edities voor renners onder de 23 jaar, zijn maar liefst ruim 30 renners inmiddels beroepsrenner. Bekende namen zijn Fabio Jakobsen, Christoffer Halvorsen, Jasper Philipsen en Max Kanter. De opleidingsrol die Olympia’s Tour vervult in de Nederlandse wielersport is daarmee belangrijk. In 2020 vindt de wedstrijd plaats van 18 t/m 22 maart (Olympia’s Tour).

 

Beuningen – Beuningen als één van de vijf etappes in 2020

De Gemeente Beuningen verwelkomt dit jaar Olympia’s Tour met haar vijfde etappe. Deze etappe vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020 over een lengte van 138 kilometer, bestaande uit zeven rondes. De etappe start om 12.00 uur aan de Van Heemstraweg ter hoogte van de Kerk/Asdonckterrein, waarna de route zich vervolgt via de Wilhelminalaan, Elsenpas, Betenlaan en Koningstraat, naar Winssen. Door de (verlengde) Geerstraat komen de renners Winssen binnen en komen ze via de Molenstraat en Roesstraat, langs De Arend. Daarna vervolgt het parcours zich de naar de Dijk waar het van Ewijk naar de Kloosterstraat in Beuningen, de ronde afmaakt naar Wilhelminalaan. Deze ronde wordt zoals gezegd, 7 keer gereden.

Bekijk hieronder het parcours:

 

Koersactiviteit in Winssen bij De Arend

De Arend zal in samenwerking met Stichting Winssense Kermiskoers, een gezellige plek inrichten op het grasveldje tegenover De Arend (bij het barmhartig meisje). Dit veldje wordt omgetoverd tot een sfeervol pleintje, volledig in koerssferen. De Arend zorgt dat er koffie, thee, dranken en allerhande andere lekkernijen verkrijgbaar zijn. Wij als stichting roepen je daarom op om gezellig naar de renners te komen kijken en ze aan te moedigen. Uiteraard onder het genot van een natje en een droogje, zodat we samen de koerskoorts laten starten!

Start Olympia’s Tour: 12.00 uur in Beuningen, daarna komen de renners 7 keer langs. Dit zal tot ongeveer 15.30 uur duren.

Tot zaterdag 21 maart!

About Author

wkk