Winssense Kermiskoers 2019: Maar liefst twee koersen!

De Winssense Kermiskoers groeit gestaag. Tijdens de eerste editie gingen er 37 enthousiastelingen van start en een jaar later was dit aantal bijna verdubbeld naar 65 renners. Daar waren we natuurlijk erg trots op, dat indrukwekkende peloton dat door de Winssense straten ging. Daarmee was het maximum aantal wel al een beetje bereikt en dat was mede een goede reden om de Kermiskoers te splitsen. Voor de recreatieve fietsers is er dit jaar de Jozef Janssen Classic en voor de wat meer prestatie gerichte fietsers zal de Hijmans Classic worden georganiseerd. Op deze manier is er voor iedere liefhebber een mooie gelegenheid om te genieten van de wielersport en de Winssense kermis… en ook niet onbelangrijk, d`r kum weer `n bietje rek in! Beide koersen gaan traditiegetrouw… Dwars deur d`n kermistent!

WINSSENSE KERMISKOERS PRESENTEERT: DE JOZEF JANSSEN CLASSIC

Zo`n beetje alle Winssenaren boven de 35 jaar hebben leren fietsen op een fietske van… Jozef Janssen. Kans is groot dat er bij de jongere generatie nog niet gelijk een belletje gaat rinkelen maar daar komt verandering in. De koers voor de liefhebbers, de recreatieve en `de Winssense schikエ zal zijn naam dragen.

Vanuit het pand aan de Molenstraat 19 waar tot voor enige jaren terug het Maas en Waals Oorlogsmuseum was en waar nu de familie Veldman woont was vele jaren “Tweewielerspecialist J. Th. Janssen & Zn” gevestigd. In de volksmond sprak men echter gewoon van Jozef Janssen, al met al een bekende Winssenaar die zich ook nog eens mede oprichter van c.v. `De Dorstvlegelsエmocht noemen. In 1987 sloot hij, de laatste fietsenmaker van ons dorp, zijn winkel. Leuk om te melden, ruim 30 jaren later rijden er in het dorp nog steeds fietsen rond met de kenmerkende rood en witte sticker op het achterste spatbord. Het bewijs dat Jozef kwaliteit aan de man bracht!

Op zondagmiddag 11 augustus om 14:00 uur zal het startschot klinken van de “Jozef Janssen Classic”. Deze klassieker (kun je eigenlijk niet zeggen over een eerste editie maar wij kunnen hier zelf eigenlijk prima mee leven) is voor de fietsers en fietssters die meer gaan voor de gezelligheid dan voor de snelheid. Die lekker bewegen prevaleren boven demarreren. De liefhebbers die genieten van de interactie met het Winssens wielerpubliek en na een flink uur inspanning moe en zeer voldaan samenkomen in de Kermistent. Wanneer je denkt, dat is het helemaal voor mij! Geef je dan op voor de enige echte “Jozef Janssen Classic“.

Een koers die zich uitstekend leent voor beginnende wielrenners, senioren, mountainbikers of deelnemers die puur voor de gezelligheid meedoen. De lengte van de koers is 27,6 kilometer, wat overeenkomt met 6 ronden. De start zal zijn bij ontmoetingscentrum de Paulus en de finish in de kermistent bij Gasterij de Arend.

De eerste 5 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt. Bij het ingaan van de laatste ronde verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

WINSSENSE KERMISKOERS PRESENTEERT OOK: DE HIJMANS CLASSIC

Zodra de deelnemers van de “Jozef Janssen Classic“ allemaal de finish gepasseerd zijn zullen de fietsers en fietssters van de “Hijmans Classic” zich melden bij de start in de Kermistent voor Gasterij de Arend.

Deze koers, bestemd voor de wat fanatiekere fietser en fietsster, wordt deze eerste editie gesponsord door Hijmans B.V. uit Winssen. Een bedrijf wat gespecialiseerd is in sloop- en grondwerkzaamheden en asbestverwijdering en het Winssense verenigingsleven al heel wat jaren een warm hart toedraagt. We zijn dan ook zeer trots dat de familie Hijmans ook de Winssense Kermiskoers ondersteunt en zij hun naam willen verbinden aan deze koers!

Op zondagmiddag 11 augustus, rond de klok van 15:30 uur gaat de “Hijmans Classic” van start! Deze klassieker (kun je nog steeds niet zeggen over een eerste editie maar daar denken wij nou eenmaal een beetje anders over) is voor de liefhebbers die het mooi vinden om hun grenzen te verleggen. Die het mooi vinden om hun krachten te meten met anderen en het beste in zichzelf naar boven proberen te halen. De fietsers en fietssters van de ontsnappingen, het terughalen en de eindsprint. Wanneer je denkt, dit is mij op het lijf geschreven! Geef je dan op voor de “Hijmans Classic”!

Een koers die zich uitstekend leent voor de wat meer ervaren wielrenners. De koers is met 46 kilometer (10 ronden) beduidend langer, het tempo ligt hoger en het zal wat meer dringen zijn om de plekken vooraan in het peloton. De start zal zijn onder de Kermistent (de Arend) en de finish bij ontmoetingscentrum de Paulus.

De eerste 8 ronden worden verreden achter de koerswagen, die het tempo bepaalt en deze naarmate de koers vordert steeds wat zal opvoeren. Bij het ingaan van de laatste twee ronden verdwijnt de wagen van het parcours en zijn de deelnemers vrij om te strijden voor de overwinning.

Vanaf zaterdag 11 mei is het mogelijk voor oud deelnemers om in te schrijven. Zij zullen hiervan op de hoogte worden gesteld. Vanaf woensdag 15 mei is het voor iedereen mogelijk om zijn of haar deelname te reserveren. Ga voor meer informatie naar www.winssensekermiskoers.nl

About Author

admin