WINSSENSE KERMISKOERS 2023: VEEL PUBLIEK EN SPANNING TOT DE LAATSTE METER!

Afgelopen zondag werd voor de vijfde maal de Winssense Kermiskoers verreden. De weergoden waren de ruim tachtig deelnemers (verdeeld over twee koersen) goed gezind en ook over de grote publieke belangstelling zal men zeer tevreden zijn geweest.

Het enthousiasme van de toeschouwers motiveerde de fietsers en fietssters om zich van hun allerbeste kant te laten zien. Langs de route was er weer voldoende te beleven. Ook was er na drie jaren weer een echte Kermis op het Admiraal van Ghentplein alwaar de jongste jeugd zich prima kon vermaken.

De recreatieve koers, de Jozef Janssen Classic werd gewonnen door Bas Peters die in een spannende finale zijn medevluchters André van Schadewijk en Joep Nuij met een fietslengte versloeg. De snelste dame was evenals vorig jaar de lokale favoriet Noortje Gradussen.

Bij de prestatieve koers, de Hijmans B.V. Classic moest een fotofinish duidelijk maken wie zich de winnaar mocht noemen. Na uitgebreide bestudering bleek Lars van Diepen als eerste over de streep te zijn gekomen. Jarno Derks behaalde een knappe tweede plaats en Jan Sanders completeerde het podium. Anne van Leeuwen werd gehuldigd als de snelste dame bij de Hijmans B.V. Classic

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement waar ook tijdens deze editie de gezelligheid en sportiviteit op een mooie manier samenkwamen. De Stichting Winssense Kermiskoers is haar veertig sponsoren en ruim zestig vrijwilligers bijzonder dankbaar!

 

UITSLAG JOZEF JANSSEN CLASSIC HEREN 2023:

 1. Bas Peters, Winssen
 2. André van Schadewijk, Alverna
 3. Joep Nuij, Weurt

UITSLAG JOZEF JANSSEN CLASSIC DAMES 2023

 1. Noortje Gradussen, Winssen
 2. Eline Ek, Brummen
 3. Dione Walraven, Druten

UITSLAG HIJMANS B.V. CLASSIC HEREN 2023

 1. Lars van Diepen, Winssen
 2. Jarno Derks, Altforst
 3. Jan Sanders, Druten

UITSLAG HIJMANS B.V. CLASSIC DAMES 2023

 1. Anne van Leeuwen, Amsterdam
 2. Lola van Benthem, Winssen & Sanne Smit, Wijchen

Foto: Arno Hartgers

About Author

wkk