Winssense Kermiskoers doneert €340 aan zMW

Bron: Zorggroep Maas & Waal

Opgeven is geen optie. Deze sportslogan bij uitstek gaat ook op voor de organisatoren van de Winssense Kermiskoers. Beperkt door corona organiseerden zij in plaats van de reguliere wielerkoers een challenge. En de opbrengst daarvan doneerden zij aan zorggroep Maas & Waal.

Een cheque met maar liefst 340 euro voor zorggroep Maas & Waal. Geld dat besteed zal worden aan het welzijn van de bewoners van de zorglocaties van zMW. “Precies zoals wij voor ogen hadden toen we deze Winssense Kermiskoers Challenge organiseerden”, vertelt Thijs Stevens, koersdirecteur. “De vierde editie van de Winssense Kermiskoers konden we door corona niet organiseren. Om liefhebbers toch in de gelegenheid te stellen het rondje rondom Winssen te fietsen, hebben we de WKK Challenge georganiseerd. Vier kilometer fietsen – dat is één rondje Kermiskoers –, vier euro doneren en vier mensen nomineren.”

En daar is gezien het bedrag dat de WKK Challenge heeft opgebracht, door velen gehoor aan gegeven. “Dat klopt. Wij hebben de actie afgetrapt en daarna hebben mensen in Winssen maar ook daarbuiten gefietst, gestept, gewandeld. Er is zelfs iemand die in Portugal zijn rondjes heeft gemaakt!”

De bestemming van het geld stond voor aanvang van de Challenge al vast: de ouderen binnen zorggroep Maas & Waal, zo vertelt collega-organisator Diels van den Dobbelsteen. “De deelnemers en ook het publiek van de WKK is regionaal. Daarom wilden we het geld aan een goed doel in deze regio besteden. Zorggroep Maas & Waal heeft zorglocaties van Beneden-Leeuwen tot hier in Beuningen. En bewoners hebben het extra zwaar gehad door corona. Iedereen was het er snel over eens dat het geld hiernaartoe moest.”

Marianne Nillessen van Bureau Welzijn is blij met de onverwachte maar zeer welkome cheque. Ze heeft een globaal idee waar het geld aan besteed zal worden. “Op 6 oktober a.s. is de aftrap van de landelijke campagne Aandacht voor elkaar. Het lijkt ons toepasselijk om het geld te besteden aan activiteiten die in dat kader plaats zullen vinden. Samen met de groep activiteitenbegeleiders gaan we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen meegenieten.”

About Author

Tom van Gemert