ZONDAG 13 AUGUSTUS: D’N VIJFDE WINSSENSE KERMISKOERS!

De komende ‘twidde zondag augustus’ staat weer in het teken van de Winssense Kermiskoers. Dan zullen zo’n honderd fietsers en fietssters uit de regio hun rondjes rijden door het dorp. De recreatieve rijders verkiezen de Jozef Janssen Classic als hun podium om te schitteren en de fanatiekere deelnemers gaan met elkaar de sportieve strijd aan tijdens de Hijmans Classic.

En dit alles vindt dit jaar voor de vijfde maal plaats zodat wij mogen spreken van een lustrumeditie! Daar zijn we toch wel trots op… al is het maar omdat we ook wel eens tegenwind hebben gehad de afgelopen jaren. Maar goed, daar worden fietsers en fietssters alleen maar sterker van en dat geldt ook voor de Winsssense Kermiskoers. Samen met onze fijne en trouwe vrijwilligers komen we d’r wel!

In 2017 begonnen we met 37 deelnemers die werden voorgegaan door de oranje Fiat 500. Tijdens die eerste Kermiskoers werd er één grote ronde om het dorp verreden (waarin zowaar nog een kilometertje door het Ewijkse werd gefietst) en drie kleinere ronden van de Kermistent tot en met de Hoek van Winssen. Alles bij elkaar zo’n 24 kilometer die werden afgelegd door mannen, vrouwen, wielrenners en mountainbikes. Lokale held Sjuul Postulart uit de Katterik vluchtte in de laatste ronde ter hoogte van het Gemaal weg uit de kopgroep en werd gedurende de laatste kilometers niet meer ingehaald. Sjuul finishte als eerste in de Kermistent en schreef hiermee geschiedenis. Als allereerste winnaar van de WKK stond hij naast Rondemiss Fleur Franken op het geïmproviseerde erepodium. Een mooi begin!

In die jaren die zouden volgen steeg het aantal deelnemers snel. Al die enthousiastelingen konden we niet kwijt in één Koers zodat er tijdens de derde editie in 2019 ééntje bij kwam. Voortaan hadden we een recreatieve en een prestatiekoers. De fietsers en fietssters, inmiddels honderd in getal, maakten er een waar wielerspektakel van. Dat werd gewaardeerd door het publiek dat steeds in grotere getalen naar Winssen kwam. Tot onze grote vreugde was dat ook zo tijdens de laatste editie toen deze na twee corona jaren zonder Koers weer op het programma stond!

En nu staan we voor de vijfde editie. Een lustrum dan wel jubileum! Tijdens de eerste drie edities trok het peloton voorbij de Kermis op het Admiraal van Ghentplein. Vorig jaar was er de teleurstelling omdat de exploitanten het lieten afweten. Achter de schermen is men druk bezig om tijdens de komende Kermis weer attracties op het plein te krijgen zodat er voor iedereen weer voldoende te beleven is!

Wij hopen iedereen weer te mogen verwelkomen op zondag 13 augustus! Als deelnemer van één van onze Classics of als toeschouwer langs het parcours, op het terras bij Ontmoetingscentrum de Paulus of in de Kermistent. Aanschouw de lokale helden en die mooie wielersport!

 

PROGRAMMA

14:00 uur Start Jozef Janssen Classic Kermistent bij Gasterij de Arend
± 14:45 uur Finish Jozef Janssen Classic Ontmoetingscentrum de Paulus
15:30 uur Start Hijmans Classic Kermistent bij Gasterij de Arend
± 16:45 uur Finish Hijmans Classic Ontmoetingscentrum de Paulus

About Author

Tom van Gemert